Lukas

Op weg bij de wijkgemeente Lukas

Van harte welkom bij de wijkgemeente Lukas.

Graag vertellen wij u iets over onszelf, wat ons beweegt en wat onze speerpunten zijn voor de komende jaren.

Over ons zelf en wat ons beweegt

Wij weten dat God onze metgezel of buddy wil zijn op onze weg, bij tegenwind en wind in de rug. Wij vinden dat er niets boven God gaat maar zien tegelijkertijd de kleinste mens in ons midden als een goddelijk schepsel. Geloven is voor ons vallen en weer opstaan, inspanning en overgave, kwetsbaar en sterk zijn, leven na én voor de dood. Wij hebben niets te verbergen, veel te delen, ook al valt het ons soms moeilijk hiervoor woorden te vinden. We willen samen zingen en samen luisteren naar de verhalen en daden van Jezus. De weg die Jezus is gegaan is de weg die ook ons telkens weer doet opstaan, doet bewegen.

Over onze speerpunten

Onze gemeente is een bruisende gemeente waar veel dingen worden bedacht, ontwikkeld en gedaan. Om te voorkomen dat we teveel naast elkaar gaan lopen en niet goed meer weten wat ons drijft en onderling verbindt, willen we in de komende jaren meer werk maken van gemeente-opbouw. Als hele gemeente en in alle groepswerk willen we ons gaan profileren als een gemeente met de volgende kenmerken en speerpunten:

Een bezielende gemeente als de gemeente die in gesprek is en bezield door geloof
We willen nieuwe, aansprekende vormen van geloofsbeleving en geloofsgesprek ontwikkelen in de viering op zondag of door de week op een van de vele cursussen van ons vormings- en toerustingsprogramma. ‘Wat bezielt ons’ is de vraag die we elkaar willen stellen en waar we over willen (proberen te) vertellen.

Een gemeente met hart voor jongeren
We willen meer prioriteit geven aan jongeren. We willen meer ruimte en aandacht geven voor de vragen en beleving van jongeren, al dan niet leerling, single, net getrouwd, met/zonder kinderen; meer eigen ruimte voor jongeren maar ook gesprekken tussen jongeren en ouderen over bijvoorbeeld vrijheid, over Jezus als puber of revolutionair, over opstandig zijn en opstanding, over e-vrienden en echte vrienden.

Een pastorale gemeente
We willen met ideeen vanuit de gemeente aan de slag over hoe we naar elkaar kunnen omzien voor/tijdens/na de dienst op zondag en door de week op het schoolplein, in de winkel of op een buurtavond.

Van harte welkom op zondag om 10 uur in de Bevrijdingskerk.
In de Grote Kerk zijn er tien vespers per jaar. Aanvang: 16.30 uur (voor nadere informatie zie kerkblad 'Om de kerk' of op de website bij kerkdiensten.

datum en tijdstip 01-10-2017 om 10.00 uur

datum en tijdstip 01-10-2017 om 10.00 uur