Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente te Wageningen
 
 
28 januari 2018 28 januari 2018
MEDEDELINGEN VAN DE PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE LUKAS
Zondag 28 januari  2017                                                                            
 
Collecten: 1 TFC Iljo de Keizer 2 Pastoraat
 
Bestemmingscollecte Iljo de Keijzer
Op 28 januari wordt er gecollecteerd voor het werk van Iljo de Keijzer. Iljo werkt in de Filipijnen als Assistent Nationaal Directeur van ACTS (ABCCOP Christelijke Theologische School). Een soort Bijbelschool voor dominees en kerkelijk werkers die uit verafgelegen provincies komen. Iljo zorgt er onder andere voor dat in de verafgelegen provincies les gegeven kan worden met minimale middelen. Wij zijn dankbaar dat we mede dankzij uw bijdragen in de afgelopen jaren de uitzending van Iljo mogelijk konden maken.
De inzet van de Bijbelschool werkt! Omdat het programma zo is gegroeid en er dus ook meer medewerkers nodig zijn om dit te organiseren, blijft de inzet van Iljo belangrijk. Met de opbrengst van de bestemmingscollecte kunnen we Iljo blijven steunen, kan Iljo een nieuwe training in een verafgelegen provincie opzetten of een regionale bijeenkomst organiseren. Wil je meer informatie? Kijk dan op iljo.algemeenbekend.nl. Hier vind je alle informatie over het project van Iljo, kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief of Iljo gaan volgen via Facebook. Wil je het werk van Iljo maandelijks steunen? Na afloop van de dienst van vandaag zijn er machtigingskaarten te verkrijgen.
 
Ontmoeting met Wageningse diversiteit
Ook Wageningen is multicultureel. Dit is een verrijking als we er in investeren en inderdaad contact met elkaar maken. Een unieke kans daartoe biedt de bijeenkomst van de Interculturele Werkgroep Wageningen over de bruiloft in verschillende culturen. Hierbij zullen acht echtparen uit heel verschillende landen in circa een kwartier vertellen over hun bruiloft en daar een beeld van geven. Dit gebeuren vindt plaats zaterdag 3 februari in het Huis van de Wijk De Nude, Kortestraat 2. Inloop 17.30 uur. Maaltijd 18.00 uur Presentaties: 19.30 uur. Aanmelden uiterlijk woensdag 31 januari op 419171 voor de maaltijd (€ 5,- p.p. ter plekke te voldoen, graag al of niet vegetarisch aangeven). U/je bent welkom! Inlichtingen: Jaap Schouls, 420173.
 
Koffieochtend in de Vredehorst
Op 30 januari is er weer een koffieochtend en natuurlijk is iedereen van harte welkom.
Kom gezellig langs voor een praatje en voor koffie en thee.
Om 10 uur zij wij er weer.
Koffieteam Nel en Wil
 
Mantelzorg
Op maandag 5 februari is er in samenwerking met de diaconie en Steunpunt Mantelzorg Wageningen een informatieavond voor iedereen die zelf mantelzorg verleent of daar meer over wil weten.
Op deze avond krijgen we informatie over wat mantelzorg inhoudt, waar mantelzorgers praktisch terecht kunnen en gaan we in gesprek over hoe je mantelzorgers (jong en oud) kunt bijstaan. Er is ruimte voor ervaringsverhalen. Zoals iemand uit onze gemeente zei: ‘Toen ik zelf mantelzorger was, was ik veel te druk met zorgen. Ik had geen tijd om me te verdiepen in de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen. Ik heb alles zelf uitgezocht. Wat was het fijn geweest als ik van te voren al informatie had gehad.’ 
Wees welkom, we beginnen om 20 uur in de Bevrijdingskerk.


Donderdag koffie ochtend
Voor de komende maanden staan gepland:
8 februari een foto-presentatie met toelichting door Willy en Arie de Keijzer over hun fietstocht door oost-Spanje.
8 maart met als onderwerp de (Koptische) Christenen in Ethiopië door dhr. Kwikkel.
Plaats en tijd: in de kerk-zijzaal om 10.00 u.
In april hopen wij weer het ‘dagje uit’ met elkaar te organiseren, dit is nog in voorbereiding, nadere info volgt.
Het koffieteam
Peuter-Kleuterviering
Op zondag 11 februari zal er een kerkdienst voor kinderen tot zes jaar zijn, waarbij ouders, broers en zussen ook welkom zijn. Het thema is ‘De Schepping’. We gaan zingen, luisteren naar het Bijbelverhaal over hoe God de wereld maakte en gaan samen iets maken om mee naar huis te nemen. Er is volop ruimte om te spelen en voor de ouders om elkaar te ontmoeten.
Organisatie: Protestantse Wijkgemeente. Plaats: Johan Frisoschool, Hooilandplein 44. Tijd: 10.00 uur
Word collectant en help vluchtelingen wereldwijd
Van 26 t/m 31 maart vindt de jaarlijkse ZOA-Collecteweek plaats voor slachtoffers van natuur- en oorlogsgeweld. Om de collecte zo goed mogelijk uit te voeren en tot een succes te maken, zoekt ZOA vrijwilligers. Helpt u mee met collecteren?
Wereldwijd zijn er momenteel ruim 65 miljoen vluchtelingen en het worden er steeds meer. Denk aan de Rohingya in Myanmar die huis en haard achter hebben gelaten. Of aan Jemen, waar een burgeroorlog al meer dan anderhalf jaar duurt en zo’n 21 miljoen van de 25 miljoen inwoners direct afhankelijk zijn van humanitaire hulp. Deze mensen zijn alles kwijt en hebben dringend hulp nodig. We zoeken nog collectanten om deze mensen te helpen. Voor u een uurtje inzet, voor hen hoop op een betere toekomst!
ZOA helpt met de opbrengst van de collecteweek mensen die slachtoffer zijn van een oorlog of natuurramp en daardoor alles zijn kwijtgeraakt. Dat doen ze door hen ter plekke of in een buurland op te vangen en noodhulp te bieden. Denk hierbij aan voedsel, schoon drinkwater en (tijdelijk) onderdak. Daarnaast helpen ze deze mensen ook om na een ramp hun leven weer op te bouwen. Helpt u mee?
Ervaar dat u het verschil kunt maken. Het collecteren kost ongeveer een uur tijd.
Meld u aan bij Henrike Schot, , 842478 of via www.zoa.nl/ikdoemee.
 
Veertigdagenkalender 2018
Vertegenwoordigers van Arboretumkerk, PKN  en Rooms Katholieke Kerk te Wageningen hebben ook dit jaar weer een 40-dagenkalender samengesteld.
Met de veertigdagenkalender op weg naar Pasen wordt u uitgenodigd elke dag een moment te nemen voor bezinning, stil te staan bij wat u raakt en bij de vraag met wat en wie u zich verbindt en wil verbinden. De veertig dagen voor Pasen beginnen op Aswoensdag 14 februari. Als thema voor dit jaar is gekozen ‘Wat bezielt ons’.
Vanaf vandaag is de kalender voor € 5,- te koop voor en na de ochtenddiensten in de Bevrijdingskerk en na de middagdienst in de Grote Kerk. Op andere dagen ook te koop bij Carla Kool na telefonische afspraak 0317-413484.
 
Nieuw hier? Wilt u contact? Bent u voor het eerst in deze kerk en wilt u nader contact met de gemeente of een van de predikanten? Neem voor informatie contact op met de scriba: Corrie van Eck, T 357884 E U bent in onze gemeente van harte welkom!
 
U kunt mededelingen, voorzien van uw naam en telefoonnummer inleveren bij: Ebrina Smallegange, Van der Waalsstraat 48, T 0317 426385, E . Ook wijzigingen in de informatiegids kunt u zo doorgeven.
 
Mededelingen, niet langer dan 150 woorden, sturen vóór donderdag 18.00 uur.
 
 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Vredehorst - Johannes
datum en tijdstip 23-06-2019 om 09:30

bediening Heilig Avondmaal
 
meer details

Bevrijdingskerk - Lukas
datum en tijdstip 23-06-2019 om 10.00 uur
meer details

Rumah Kita
datum en tijdstip 23-06-2019 om 10.00 uur
meer details

Vredehorst - Johannes
datum en tijdstip 23-06-2019 om 18:30

dankzegging Heilig Avondmaal
 
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.