Commissies Markus Commissies Markus

Auto-ophaaldienst

Voor hen die wegens ouderdom of handicap niet in staat zijn om op eigen gelegenheid naar de kerk te gaan is er gelegenheid om opgehaald te worden.
Voor de ochtenddienst in de Grote Kerk van wijk Markus kunt u contact opnemen met dhr. H. van Mersbergen.

Kinderoppas

Tijdens de morgendienst in de Grote Kerk is er in de Torenkamer kinderoppas voor kinderen tot ongeveer 4 jaar. Deze kinderoppas wordt door gemeenteleden gedraaid. Lijkt het u of jou leuk om komend jaar mee te draaien in dit rooster? Neem contact op met Liesbeth van Schaik.

Kindernevendienst

Iedere eerste en derde zondag van de maand (met uitzondering van juli en augustus) is er in de Grote Kerk voor kinderen van 4 t/m 12 jaar kindernevendienst. Samen met de leiding verlaten de kinderen, voordat de preek begint, de kerk om naar het Dienstgebouw te gaan.
Hier wordt een bijbelverhaal verteld, er wordt met en voor elkaar gebeden en samen gezongen.
De kinderen komen voor het eind van de dienst weer in de kerk terug. Natuurlijk zijn ook de kinderen van gasten hartelijk welkom in de kindernevendiensten. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Monique van Dam of Arianne van Bergen.

Bloemengroet

Elke zondagmorgen staat er een boeket bloemen in de Grote Kerk. Met een bezoekje, na afloop van de dienst, brengen gemeenteleden persoonlijk de bloemen als teken van medeleven en ter bemoediging naar zieken thuis of in het ziekenhuis. Ook bij jubilea gaat de felicitatie gepaard met een boeket bloemen. Contactpersoon: Dhr. A. Gunter.

Koffiedrinken

Er is gelegenheid om elkaar te ontmoeten na de kerkdienst onder het genot van een kop koffie of thee, voor de kinderen wordt ook wat lekkers geregeld.

Iedere eerste zondag van de maand in de Grote Kerk na afloop van de dienst.

U en jij zijn van harte welkom.

Mocht u of jij het leuk vinden om ook een keer de koffie te verzorgen, dan kunt u contact opnemen met Marina Blokzijl.

Themadiensten

In samenspraak met de predikant en de werkgroep themadiensten wordt er drie keer per jaar een themadienst gehouden. In deze diensten streven we ernaar om het evangelie op een meer eigentijdse manier dicht bij zowel christenen als niet-christenen te brengen. We gebruiken daarvoor de prediking, gebeden, zang en gedichten die aansluiten bij het thema. Het doel hiervan is meer gemeenteleden te betrekken bij de eredienst. De verschillende gaven van het lichaam van Christus kunnen en mogen gebruikt worden. Naast uw gebed is uw bijdrage aan de diensten en of ideeën hieromtrent zeer welkom.

Sing-in voor jong en oud

Heeft u/Heb jij zin om mooie liederen te zingen en te musiceren om God groot te maken? Kom dan naar de sing-in! Iedere laatste zondag van de maand wordt in Vredehorst een sing-in georganiseerd, waar we samen zingen tot eer van onze god. Hij is het waard om geprezen te worden. Er wordt gezongen onder begeleiding van viool, gitaar, dwarsfluit en piano. We beginnen om ongeveer 11.00 u (na de ochtenddienst en het koffiedrinken) en we eindigen rond 11.30u. Elke sing-in heeft een thema, bijv. het HGJB-jaarthema Delen in overvloed! Er is ook altijd gelegenheid om verzoeknummers op te geven. Iedereen is van harte welkom!

De sing-in commissie, Rosan Hobé, Arianne en William de Jong, Huig en Heleen Markus en Henrike Schot

Graag tot ziens!