Commissies Mattheüs Commissies Mattheüs

Welkomstcommissie

De welkomstcommissie wordt gevormd door een aantal gemeenteleden met als doel de kerkgangers op zondagmorgen in de Vredehorst en op zondagavond in de Grote Kerk welkom te heten. De commissieleden delen 's morgens de weekbrief uit. Zij wijzen gasten op de aanwezigheid van psalmboekjes, beschikbaarheid van kinderoppas etc. Tevens zijn zij aanspreekpunt voor mensen die te gast zijn of sinds korte tijd onze gemeente bezoeken.

De commissie heeft een kerngroep die 1x per jaar vergadert. De kerngroep maakt het rooster voor de welkomstleden en onderhoudt de contacten tussen de kerkenraad en de commissieleden.

Ook bezorgt een lid van de welkomstcommissie een plantje, een boekenlegger en een contactblad als teken van welkom bij nieuw ingekomen kerkleden die in Wageningen zijn komen wonen. Daarnaast verzorgt de welkomstcommissie het koffieschenken na de dienst en zorgt zij voor de verspreiding van liturgieën aan de kerktelefoonluisteraars.

Contactpersoon: Jantine van Schaik (0317-426274)

Kindercrèche

Iedere zondagmorgen is er tijdens de kerkdienst in Vredehorst, uitgaande van wijkgemeente Mattheüs, kinderoppas. De oppas is bedoeld voor kinderen tot circa 7 jaar, zodat de ouders samen naar de kerk kunnen gaan. Er is allerlei speelgoed en knutselmateriaal aanwezig voor de grotere kinderen en voor baby's hebben wij momenteel 2 boxen en een wipstoeltje. De oppas wordt verzorgd door een moeder van één van de kinderen en een jongere.

Contactpersoon: Henrieke Mekking (0317-300604)

Commissie opening/sluiting winterwerk

De Commissie Openingsluiting Winterwerk bestaat uit een groep enthousiaste gemeenteleden. Zij zorgen elk jaar weer voor een onvergetelijke gemeentedag. Opening winterwerk is op een zaterdagmiddag en wordt afgesloten met een broodmaaltijd en samen zingen. Het winterseizoen wordt vaak afgesloten met een broodmaaltijd of barbecue.

Contactpersonen:
Leo en Tonny van Prooijen (0317-420447)
Willem en Marian Vonk (0317-423764)

Voorbereidingscommissie wijkavond

Doel is om met een aantal gemeenteleden een aansprekend thema te bedenken en een spreker uit te nodigen, zodat jong en oud enthousiast worden om de wijkavond te bezoeken.

Contactpersoon: Richard Ariessen (06-13756787)

Auto-ophaaldienst

Voor hen die wegens ouderdom of handicap niet in staat zijn om op eigen gelegenheid naar de kerk te gaan is er gelegenheid om opgehaald te worden. Deze mogelijkheid geldt alleen voor de morgendienst in Vredehorst

Contactpersoon: J. van Dijk (0317-422745)