Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente te Wageningen
 
 
E1 Before the Flood (film) E1 Before the Flood (film)

Steeds vaker horen we berichten over klimaatverandering. Over een opwarmende aarde, overstromingen, modderstromen, bosbranden, 
smeltende poolkappen en een stijgende zeespiegel. Het is duidelijk. Het klimaat verandert en het gaat snel. Wetenschappers zeggen dat het al vijf over twaalf is. Maar ook bekende mensen, zoals filmacteurs of muzieksterren, laten zich steeds vaker horen over de dreiging van de opwarmende aarde. Neem bijvoorbeeld de wereldberoemde acteur Leonardo di Caprio. We kennen hem van kassakrakers als de Titanic, maar in 2016 bracht hij de minder bekende film Before the Flood uit. Die gaat expliciet over klimaatverandering. Maar ook over de vraag of het tij nog wel te keren is. En hoe dan. Deze film vertelt in 90 minuten het doordringende verhaal van de veranderingen die plaats vinden. 
Na de film bespreken we de film gezamenlijk o.l.v. de bekende weerman Reinier van den Berg, die overigens (eerder dit jaar na 32 jaar) zijn baan opzegde bij het van oorsprong Wageningse MeteoGroup. Hij was nog lang niet uitgekeken op het weer, maar wilde zijn handen simpel weg helemaal vrij maken om fulltime duurzaam ondernemer te worden. Daar zal hij ons vanavond ook deelgenoot van maken.

Begeleiding
Data
Reinier van den Berg
Di 11 december 2018
Plaats en tijd Bevrijdingskerk, 19.30 tot 22.00 uur
Contactpersoon
Aanmelding
Maarten Koornneef
Voor 14 september 2018

inschrijven

terug
 
 
 

Inloggen


 

Vredehorst - Johannes
datum en tijdstip 23-06-2019 om 09:30

bediening Heilig Avondmaal
 
meer details

Bevrijdingskerk - Lukas
datum en tijdstip 23-06-2019 om 10.00 uur
meer details

Rumah Kita
datum en tijdstip 23-06-2019 om 10.00 uur
meer details

Vredehorst - Johannes
datum en tijdstip 23-06-2019 om 18:30

dankzegging Heilig Avondmaal
 
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.