C4 Conflict en polarisatie C4 Conflict en polarisatie

We leven in een tijd vol kleine en grote conflicten, in de wereldpolitiek, op het werk, thuis… iedereen maakt ruzie. Bij veel van die conflicten komen mensen of groepen tegenover elkaar te staan, worden tegenstellingen versterkt en wordt het wij-zij denken gevoed. Niet alleen door politici, of door de media, maar ook door onszelf. De conflicten groeien uit, soms tot er een moment ontstaat waarop we er geen grip meer op hebben, er geen gesprek meer mogelijk is tussen beide partijen. Hoe denken we, ook vanuit geloof, over vrede en conflict? En kunnen we, ook vanuit ons geloof, een antwoord vinden op het wij-zij denken, op polarisatie, zodat we als mensen juist verbinden? In deze cursus van drie avonden leren we over polarisatie en omgang met conflicten, we denken samen na over een antwoord hierop vanuit ons geloof en we delen ervaringen. Een cursus voor ieder die zich onmachtig voelt bij het wij-zij denken en voor ieder die  wel eens ruzie maakt en inzicht wil in conflictsituaties en hoe daar op een productieve manier mee om te gaan.

Het werkterrein van Jaap van der Sar is o.a. conflicthantering en het productief omgaan met tegenstellingen en polarisaties. Jaap werkte tot
begin 2018 bij Stichting Oikos, een oecumenische stichting die zich richtte op veranderingen.

Begeleiding Jaap van der Sar en ds. Erica Hoebe-de Waard
Plaats en tijd