Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente te Wageningen
 
 
C4 Conflict en polarisatie C4 Conflict en polarisatie

We leven in een tijd vol kleine en grote conflicten, in de wereldpolitiek, op het werk, thuis… iedereen maakt ruzie. Bij veel van die conflicten komen mensen of groepen tegenover elkaar te staan, worden tegenstellingen versterkt en wordt het wij-zij denken gevoed. Niet alleen door politici, of door de media, maar ook door onszelf. De conflicten groeien uit, soms tot er een moment ontstaat waarop we er geen grip meer op hebben, er geen gesprek meer mogelijk is tussen beide partijen. Hoe denken we, ook vanuit geloof, over vrede en conflict? En kunnen we, ook vanuit ons geloof, een antwoord vinden op het wij-zij denken, op polarisatie, zodat we als mensen juist verbinden? In deze cursus van drie avonden leren we over polarisatie en omgang met conflicten, we denken samen na over een antwoord hierop vanuit ons geloof en we delen ervaringen. Een cursus voor ieder die zich onmachtig voelt bij het wij-zij denken en voor ieder die  wel eens ruzie maakt en inzicht wil in conflictsituaties en hoe daar op een productieve manier mee om te gaan.

Het werkterrein van Jaap van der Sar is o.a. conflicthantering en het productief omgaan met tegenstellingen en polarisaties. Jaap werkte tot
begin 2018 bij Stichting Oikos, een oecumenische stichting die zich richtte op veranderingen.

Begeleiding Jaap van der Sar en ds. Erica Hoebe-de Waard  
Data
Plaats en tijd
Wo 31 oktober, wo 7 en wo 14 november 2018
Bevrijdingskerk, 20.00 tot 22.00 uur
Aanmelding Voor 14 september 2018
  Maximaal 15 deelnemers

inschrijven

terug
 
 
 

Inloggen


 

Vredehorst - Johannes
datum en tijdstip 23-06-2019 om 09:30

bediening Heilig Avondmaal
 
meer details

Bevrijdingskerk - Lukas
datum en tijdstip 23-06-2019 om 10.00 uur
meer details

Rumah Kita
datum en tijdstip 23-06-2019 om 10.00 uur
meer details

Vredehorst - Johannes
datum en tijdstip 23-06-2019 om 18:30

dankzegging Heilig Avondmaal
 
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.