Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente te Wageningen
 
 
C7 Jodendom, een ontmoeting C7 Jodendom, een ontmoeting

In de Bijbel lezen we veel over het Jodendom. Niet alleen in het Oude Testament, maar ook in de evangeliën lezen we veel over de geschiedenis van het Jodendom en over de religie. In deze serie van drie avonden en een zaterdag gaan we in vogelvlucht kennismaken met het Jodendom. De eerste twee avonden zijn informatief. We leren over de Bijbelse en recentere geschiedenis van het Jodendom en staan stil bij de Joodse feesten.  
Op de derde bijbeenkomst zal Rabbijn dr. Tzvi Marx de spreker zijn. Hij wil ons als Christenen laten “lernen”. Daarmee bedoelt hij dat hij ons wil laten inzien dat de mondelinge Torah de basis van het Jodendom is, niet de bijbel, of de “wet en de profeten”. Hij zegt: “Je weet niets over Jodendom door de bijbel te bestuderen. Alleen door ontmoeting met Joden, door de mondelinge traditie kun je het Jodendom leren kennen”. In aansluiting op de eerste twee avonden zal Tzvi Marx dieper ingaan op het Jodendom, sprekend vanuit zijn eigen geloof en ervaring.  
Rabbijn dr. Tzvi C. Marx (1942) is zelfstandig onderwijzer op het gebied van het Jodendom: Gewijd als rabbijn bij het Yeshiva University (NY) en gepromoveerd bij het KTU (Utrecht).  Hij is als “Master” docent in het Jodendom verbonden aan de Hogeschool Windesheim in Utrecht/Zwolle.   
De serie wordt afgesloten met een bezoek aan de Sjoel in Elburg in april, waar we rondgeleid worden. De exacte datum volgt.

Begeleiding Ds. Erica Hoebe-de Waard, Teunis van den Brink en
dr. Tzvi C. Marx
Datum Ma  25 februari, ma 11 maart en ma 25 maart 2019
Plaats en tijd Bevrijdingskerk, 20.00  tot 22.00 uur
Contactpersoon Teunis van den Brink (
Aanmelding Voor 14 januari 2019
   

inschrijven

terug
 
 
 

Inloggen


 

Vredehorst - Johannes
datum en tijdstip 23-06-2019 om 09:30

bediening Heilig Avondmaal
 
meer details

Bevrijdingskerk - Lukas
datum en tijdstip 23-06-2019 om 10.00 uur
meer details

Rumah Kita
datum en tijdstip 23-06-2019 om 10.00 uur
meer details

Vredehorst - Johannes
datum en tijdstip 23-06-2019 om 18:30

dankzegging Heilig Avondmaal
 
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.