C2 Verhaal en structuur C2 Verhaal en structuur

Bijbelverhalen vertonen over het algemeen niet alleen een verbluffende rijkdom aan inhoud, maar blijken vaak een vertelstructuur te bevatten die de bedoelingen van de auteur nog eens extra onderstreept. Je zou kunnen zeggen: niet alleen heeft het verhaal een structuur, de structuur heeft ook een verhaal.
In veel gevallen is het mogelijk om door middel van heel aandachtige lezing zo’n structuur te ontdekken zonder gebruik te maken van de grondtaal. Wie het begint te ontdekken, kan zelfs veel plezier beleven aan het uitpuzzelen en ontraadselen van die verhaalstructuren.
Vijf avonden buigen we ons over enkele Bijbelgedeelten die een wel heel frappante structuur bevatten: het boekje Jona en het verhaal over de vader met de twee zonen (Lukas 15,11-32). Wie weet plakken we er nog een puzzelavond aan vast naar aanleiding van één of twee Bijbelverhalen naar keuze.

Begeleiding Ds. Nico Sjoer
Datum Do 25 oktober, wo 21 november 2018,