Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente te Wageningen
 
 
A2 Hopeloos hoopvol - Belijdenissen van een postmoderne pelgrim A2 Hopeloos hoopvol - Belijdenissen van een postmoderne pelgrim

Van de Amerikaanse theoloog en filosoof John D. Caputo is onlangs voor het eerst een werk in Nederlandse vertaling verschenen: Hopeloos hoopvol (de vertaling van Hoping against hope). Van de boeken van Caputo is dit het meest persoonlijke. Hij vertelt hoe hij begon als theoloog en carrière maakte als filosoof, maar dat vragen rond religie toch steeds zijn pad bleven kruisen. Maar spreken over God in de klassieke beelden lukt hem niet meer. Het spreken over God moet van (de oude beelden van) God bevrijd worden, religie moet van religie ontdaan worden. Dan komt er ruimte voor het spreken over ervaringen van het onvoorwaardelijke, ervaringen die zich “zomaar, zonder waarom” aan ons voordoen. Middeleeuwse mystici als Meister Eckhart helpen ons om taal te vinden voor die ervaringen. Het is de taal van de genade.  
De theoloog en kerkhistoricus Peter Nissen is hoogleraar Spiritualiteitsstudies aan de Radboud Universiteit Nijmegen en remonstrants predikant in Oosterbeek.  

 

Begeleiding Pof.dr. Peter Nissen
Datum Do 11 oktober 2018
Plaats en tijd Bevrijdingskerk, 20.00 tot 22.00 uur
Contactpersoon Maarten Koornneef
Aanmelding Voor 14 september 2018

inschrijven

terug
 
 
 

Inloggen


 

Vredehorst - Johannes
datum en tijdstip 23-06-2019 om 09:30

bediening Heilig Avondmaal
 
meer details

Bevrijdingskerk - Lukas
datum en tijdstip 23-06-2019 om 10.00 uur
meer details

Rumah Kita
datum en tijdstip 23-06-2019 om 10.00 uur
meer details

Vredehorst - Johannes
datum en tijdstip 23-06-2019 om 18:30

dankzegging Heilig Avondmaal
 
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.