Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente te Wageningen
 
 
19 februari 2017 19 februari 2017
MEDEDELINGEN VAN DE PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE LUKAS
Zondag 19 februari  2017                                                                                         
 
Collecten: 1 Diaconaat en apostolaat 2 Pastoraat
 
Kerkbalans 2017
Afgelopen zondag vertelden we dat de eerste voorlopige telling uit was gekomen op een bedrag van € 379.740,45. Ten opzichte van de eerste telling 2016 was dit € 10.051,85 hoger.
Deze week heeft de tweede telling plaatsgevonden. Het resultaat van deze telling is dat er voor 2017 voorlopig een bedrag van € 389.971,21 is toegezegd. De gemiddelde bijdrage is ongeveer € 303,-. Dat is € 18,- meer dan in 2016.
Toch is het bedrag dat voor 2017 begroot is (€ 395.177,-) nog niet bereikt.
Het College van Kerkrentmeesters is toch dankbaar dat dit resultaat, ondanks het feit dat velen van ons er in 2017 financieel niet op vooruit gaan, is bereikt. Namens het College wil ik u dan ook heel hartelijk danken voor uw toezegging. Tevens willen wij de vele vrijwilligers, betrokken bij de actie Kerkbalans 2017, bedanken voor hun inzet. Zonder hen zou het niet gelukt zijn.
In de komende maanden zult u via Om de Kerk op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen met betrekking tot de opbrengst van de actie Kerkbalans 2017.
Namens het college van Kerkrentmeesters en cie. Geldwerving Jan Bakker, voorzitter
 
Schrijven voor Amnesty International
Aan de deur na afloop van de viering van vandaag worden weer nieuwe actiebrieven uitgedeeld van Amnesty International.
-Het Filipijnse congres buigt zich over een wetsontwerp van president Duterte om de doodstraf weer in te voeren voor een groot aantal misdaden.
-De Turkse politica Sibel Çapraz zit sinds maart 2016 in de gevangenis in Istanbul. De autoriteiten weigeren haar een operatie te geven die ze dringend nodig heeft.
-Meer dan 116 gevangenen zijn in januari gedood tijdens opstanden en conflicten tussen criminele bendes in Brazilië. Dit gebeurde in 5 overvolle gevangenissen in het noorden van het land.
-Grigory Shvedov, de hoofdredacteur van een nieuwssite over de Kaukasus, is via Instagram bedreigd door de voorzitter van het Tsjetsjeense parlement.
U kunt op deze zaken reageren door een brief naar de autoriteiten in deze landen te sturen.
 
Klimaatstraatfeest
Warme truien-dag
Vandaag is het warme truien-dag in onze kerken. In de Bevrijdingskerk is de temperatuur twee graden lager ingesteld. Hopelijk hebt u een warme trui aan en geniet u van de energiebesparing, die we gedurende deze dienst realiseren. De verwarming één graad lager zetten betekent 6% energiebesparing en 6% minder CO2 uitstoot. De preek en het zingen houden ons warm!
Jeugdwedstrijd: doe mee en win!!
We hebben een mooie wedstrijd gemaakt voor jou om mee te denken over het gebruik en niet te veel gebruiken van energie. Vandaag wordt er in de kindernevendiensten een wedstrijdboekje uitgereikt. Je hebt dan twee weken de tijd om mee te doen en het boekje in te leveren. Voor elk ingeleverd boekje is een kleine beloning en uiteindelijk zijn er een aantal mooie prijzen te winnen. Dus doe mee!
Samen naar de film
Op 22 februari om 19.30 uur wordt in de Brink in Bennekom de indrukwekkende film Before the Flood vertoond. Leonardo di Caprio heeft gedurende twee jaar de wereld rondgereisd om gebieden te bezoeken, die al enorm te lijden hebben onder de gevolgen van de opwarming van de aarde. Hij sprak niet alleen met vooraanstaande wereldleiders, maar ook met klimaatsceptici.
Na afloop van de film kan men met elkaar in gesprek gaan onder leiding van weerman Reinier van den Berg. Toegang vrij. Mocht u hierheen gaan en hebt u zich aangemeld voor de Virtuele Diaconale Klimaatstraat Wageningen, maak dan een foto en upload deze op uw persoonlijke pagina.
Klimaat neutrale eetkring
Samen met de Eetkring willen we op 23 februari extra aandacht schenken aan het klimaat. Voor deze klimaat neutrale maaltijd bent u hartelijk welkom in de Bevrijdingskerk. Om 17.15 uur beginnen we met een drankje. De maaltijd begint om 17.30 uur. De kosten van de maaltijd bedragen € 4,00 daarvan gaat 50 cent naar de Voedselbank. Als u mee wilt eten, kunt u zich voor maandag 20 februari 12 uur opgeven bij Rieke Bosch T 424543.
 
 
Waar blijft de kerk?
Vele kerken, protestantse en katholieke, moeten worden gesloten. Dat doet veel mensen pijn.
In deze tijd van rouwen daarover schreef  Prof. Erik Borgman  een “liefdesverklaring” in zijn boek: Waar blijft de kerk?  Hij voert daarin een pleidooi om nieuwe sporen uit te zetten en tegelijk terug te gaan naar de kern van waar het volgens hem bij kerk-zijn om gaat: leer, liturgie en leven. Hij houdt hierover een inleiding  op 23 februari vanaf 20.00 uur in de Bevrijdingskerk. Aanmelden via
 
Koffieochtend
Op 9 maart staat de maandelijkse koffieochtend weer gepland.
Ds. Nico Sjoer is zal dan onze gast zijn; hij wil ons dan vertellen over zijn werk en levensloop voor hij ‘Wageninger‘ werd. Ook zal hij ingaan op eventuele vragen van onze kant hoe hij zijn nabije toekomst ziet als predikant in onze (wijk)gemeente. Iedereen van harte welkom om 10.00 u in de zijzaal van de Bevrijdingskerk.
 
Open Dag
Op zaterdag 11 maart, van 12:00 tot 16:00 uur is er Open Dag in de Bevrijdingskerk, de Grote Kerk en het Dienstgebouw Markt 17. De bedoeling is dat regelmatige bezoekers van de diensten in Vredehorst, de Grote Kerk, en de Bevrijdingskerk kennis maken met de gebouwen waar ze niet vaak komen.  Op het programma staan een 3D-presentatie van de verbouwing van de Grote Kerk (in het Dienstgebouw), lunch, muziek, en meer. De tijden van de verschillende onderdelen van het programma staan op de flyers die volgende week in de kerk worden uitgedeeld.
Voorbereidingscommissie Open Dag BK/GK/DG, informatie: Nicoline Beijderwellen T 356596.
 
Veertigdagenkalender 2017
Vertegenwoordigers van Arboretumkerk, PKN en Rooms Katholieke Kerk te Wageningen hebben ook dit jaar weer een veertigdagenkalender samengesteld.
De veertig dagen voor Pasen beginnen op Aswoensdag 1 maart. Als thema voor dit jaar is gekozen ‘Wat raakt, verbindt’. De tekst  op de zaterdagen is speciaal voor kinderen.
De kalender is voor € 4,50 te koop voor en na de ochtenddiensten in de Bevrijdingskerk en de middagdiensten in de Grote Kerk. Op andere dagen ook te koop bij Carla Kool na telefonische afspraak. T 413484.
 
Filmavond V&T
Vorming en Toerusting nodigt u uit voor de film ‘Leviathan’ in de Bevrijdingskerk, 22 februari,19.30uur. De film ‘Durak’, aangekondigd in het programmaboekje, is niet meer leverbaar.
Leviathan gaat over Kolja, woonachtig in een kleine stad aan de Barentszzee in Noord-Rusland, waar hij leeft met zijn gezin in een mooi huis op een prachtig stuk land aan het water. De burgemeester van de stad heeft zijn zinnen op Kolja’s land gezet en tracht hem met steeds agressievere methoden voor een schijntje uit te kopen. De film laat de moeizame verhouding tussen man en staat zien, in een sober en zwaarmoedig drama, met tussendoor een vleugje humor. Info: Henk Schouwink,
 
Collectanten voor Irbid Jordanië 19 - 26 maart
De Stichting “Wageningen helpt Syrische vluchtelingen in Irbid” zoekt nog collectanten voor de huis aan huis collecte van ZOA voor Irbid Jordanië van 19 – 26 maart. De collecte van Wageningen is bestemd voor activiteiten van het buurthuis in Irbid dat gesteund wordt door ZOA Apeldoorn. Syrische alleenstaande vrouwen en kinderen worden vanuit dit buurthuis gesteund met traumaverwerking, hulppakketten en vanaf dit jaar ook cursussen om werk te vinden. De Jordaanse overheid heeft de kansen daartoe dit jaar open gesteld. U kunt zich tot 5 maart opgeven met vermelding van naam en adres bij of bel Wim Haver 06 16484728.
 
Alzheimer Café
Hoe kun je omgaan met rouw? Op welke manier speelt rouw een rol in het leven van mensen met dementie? Deze vragen zijn aan de orde bij het volgende Alzheimer Café op dinsdag 28 februari. Gastvrouw en inleidster: Mw. Prisca Poll, maatschappelijk werker en rouw-en-verliesconsulent. Het programma is van 19.30-21.30 uur in De Buurtse Bocht, Buurtseweg 3. Inloop vanaf 19.00 uur. Informatie 0317-468818 of 06 230 316 48. Aanmelden is niet nodig.  
 
Nieuw hier? Wilt u contact? Bent u voor het eerst in deze kerk en wilt u nader contact met de gemeente of een van de predikanten? Neem voor informatie contact op met de scriba: Corrie van Eck, T 357884 E .
U bent in onze gemeente van harte welkom!
 
Inleveren mededelingen, voorzien van naam en telefoonnummer van de afzender, bij Ebrina Smallegange,
Van der Waalsstraat 48,
T 0317 426385, E . Ook voor wijzigingen in de informatiegids! Mededelingen, niet langer dan 150 woorden, sturen vóór donderdag 18.00 uur.
 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Vredehorst - Johannes
datum en tijdstip 23-06-2019 om 09:30

bediening Heilig Avondmaal
 
meer details

Bevrijdingskerk - Lukas
datum en tijdstip 23-06-2019 om 10.00 uur
meer details

Rumah Kita
datum en tijdstip 23-06-2019 om 10.00 uur
meer details

Vredehorst - Johannes
datum en tijdstip 23-06-2019 om 18:30

dankzegging Heilig Avondmaal
 
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.